Zgodba za imenom Lukasi

Kako se je vse skupaj začelo in kako se nadaljuje.

Po več letih delovanja pod imenom Lukasi sem se odločila razkriti, od kje to ime izvira. Najbrž ste se že mnogi spraševali, kaj to pomeni. Moje spoznavanje s konji se je začelo, ko sem bila stara 13 let in so mi prijateljice za rojstni dan podarile prvi dve učni uri v jahalni šoli, v Konjeniškem klubu Ribnica oziroma »na Ugarju«, kot smo takratni ljubitelji konj najraje rekli temu kraju, na katerega nas vežejo tako lepi, srčni spomini.

Čez osem let pa se je moj oče odločil, da bi imeli kakšnega konja pri nas doma. Seveda sem bila navdušena nad idejo, začelo se je iskanje primernega konja in v kratkem sem spoznala Luka. Takrat je bil star 5 let in že takoj sem videla, da je izjemno prijazen konjič. In ker so konji socialne živali, ki rabijo družbo, smo iskali še enega konjička. Oče se je ogreval za kakšnega manjšega konja zase, da bi se tudi on začel spoznavati in ukvarjati s konji. Tako smo našli Asija, islandskega konja, izjemno prikupnega karakterja, igrivega in vedno radovednega. In do zdaj ste mogoče že sestavili zgodbo. Luka in Asi, skupaj Lukasi, konja, s katerima se je vse skupaj začelo.

Luka je star 19 let in kar 14 imava skupnih. Tako sem vesela, da ga imam in hvaležna za pot, ki sva jo do sedaj prehodila, prekasala, pregalopirala, prebrodila, presmejala, preučila, spoznala in še in še in še… skupaj.  ♥♥♥

Zaseda ogromno mesto v mojem srcu in neverjetno je vse to, kar sva doživela skupaj. Od negotovih mladih, temperamentnih let, čez učenja (njegova in moja), grajenja zaupanja, preseganja strahov in omejitev, do prečudovitih skupnih popotovanj, skozi borbe, da sva ostala skupaj, čez nevihte, turbulence, bolezni, okrevanja, do zrelih, zanesljivih, umirjenih let in let, polnih medsebojnega razumevanja in neverjetnih darov! Je moj prijatelj, sopotnik na izletih in sopotnik na poti učenja. Inspiracija za moja raziskovanja, učitelj, učenec in sodelavec… Neverjetno! Moje dragoceno darilo.

Spremljajte blog, kjer bom objavila zanimive zgodbe, ki so se nama na najini poti pripetile.

Zadnja štiri leta me spremlja tudi kot sodelavec in skupaj sva izvedla že mnogo programov. Naučila sva kar nekaj otrok in odraslih marsikaj o konjski naravi, jahanju, oskrbi, neverbalni govorici konj, prehrani, črednih pravilih. Naučil je udeležence coachinga in terapij marsičesa o njih samih in jim pomagal se dvigniti nad svoje omejitve in zaživeti bolj polno življenje. Sodeloval je v team buildingih za podjetja, družine, pri meditacijah, učil otroke na počitniških taborih, sodeloval na rojstnodnevnih zabavah, delavnicah fotografiranja s konji in na delavnici Mehki padec.

Več o najinem delu si lahko preberete, če kliknete na prispevka na portalu Siol.net in na portalu Občine Brezovica.