Ženski cikel – darilo za naša čustva

Ženski cikel – darilo za naša čustva

Svoboda je, ko živimo sebe – uporabimo ženski cikel, da razrešimo težka čustva in zasijemo v polnosti

Narava je nam, ženskam, podarila krasno darilo, ki nam da vsak mesec znova priložnost, da doživimo, prečistimo vsa naša čustva in da se razcvetimo. Vsak mesec nam da tudi priložnost, da odložimo čustva, travme, blokade in strahove, ki nam več ne služijo. Če poznamo delovanje našega cikla in sprejmemo njegovo darilo, smo lahko vsak mesec bolj v stiku s sabo, bolj lahkotne, bolj izpopolnjene.

Menstruacija je čas, ko se ne prečistimo samo fizično, temveč nas vse kliče k temu, da se obrnemo navznoter in prečutimo, kar se je v nas nabralo v preteklem mesecu ali pa gremo še globlje in spustimo kakšen kamen iz preteklosti, ki nas zavira pri tem, da bi v polnosti živele sebe. To obdobje nas znajo preplaviti najtemnejša čustva, vendar je to dobro! Imamo priložnost, da jih začutimo in s tem, ko jim damo svoje mesto, jih lahko tudi spustimo oziroma sama odidejo. Naša čustva so kot otroci, potrebujejo našo pozornost in potem so zadovoljni/a. 🙂 Če sprejmemo to darilo in mu vsak mesec namenimo nekaj časa, z vsakim mesecem postajamo bolj cele. In bolj kot smo cele, bolj je čas menstruacije obdobje, ko smo v stiku s svojo intuicijo, s svojo resnično bitjo, v nas se prebujajo ideje, vredne naše pozornosti.

Predovulacijsko obdobje je čas, ko je v nas nov zagon, nova, prečiščena energija, spet se obrnemo navzven, smo bolj lahkotne, igrive, polne entuziazma. Izkoristimo to obdobje za uresničevanje novih idej, novih planov, ki so se nam porodili v prejšnjem obdobju. Je čas novih korakov in navdihujočih čustev. Kadar svojim idejam in potrebam ne sledimo pa se zna v tem obdobju zelo glasno oglasiti jeza, ki nam sporoča, da nismo zveste sebi, svojim ciljem in nameram. V tem obdobju smo lahko tudi bolj nestrpne do drugih, ker smo tako zelo usmerjene v uresničevanje naših planov in smo nekoliko manj empatične do drugih.

Ovulacija je obdobje, kot je lepo rekel moški na eni izmed delavnic, ko je ženska takšna, v kakršno se je zaljubil. 🙂 Ženske takrat najbolj cvetimo, žarimo, privlačimo moškega in ostalo obilje v našem življenju. Je idealen čas, da okolici pokažemo, predstavimo, kaj smo ustvarile v prejšnjem obdobju. Je čas, da žarimo v naši nasvetlejši luči, ki privabi še več luči in lepih dogodkov. Počutimo se močne, znamo najbolj uživati v sadovih našega dela, v partnerstvu, starševstvu. Vse okoli sebe obdajamo z najlepšimi občutki. Takrat si dovolite sijati.

Negovalno obdobje nastopi tik po ovulaciji, takrat pride najbolj do izraza materinski čut. Smo najbolj pripravljene dajati, ne samo otrokom, ampak vsem okrog nas, smo najbolj ljubeče, pozorne in najbolj tam za druge. Odprte za druge in takrat zmoremo najbolje prisluhniti in najlepše izražati sebe ter razreševati konflikte. V tem času smo najbolj v stiku z ljubeznijo znotraj nas.

Predmenstrualno obdobje – vsem poznani “zlovešči” PMS 😉 pa je zopet čas, ko se začnemo obračati navznoter. To je čas, ko naj bi celoten mesec našega delovanja – tako na osebnem, poslovnem in na področju odnosov – obrodil sadove. Tako je lahko to čas obilja, praznovanja in sprejemanja (daril). Ja, prav ste prebrali. 🙂 In “zlovešči PMS” nastopi tedaj, ko temu ni tako. Ko se naš trud, naš vložek energije ni poplačal. Ko odnosi niso takšni, kot bi si želele, ko rezultati našega dela niso takšni, kot bi želele. Lahko pa je tudi zelo potenciran – pogosto je temu tako, če nas obremenjujejo stvari iz preteklosti in nas s težkimi čustvi kličejo po naši pozornosti. Spominjajo nas, da so tam in vrnili se bodo vsak mesec, dokler jim ne bomo posvetili potrebne pozornosti. Je čas, ko pridejo na plano naše frustracije, nezadovoljstva, jeza, občutek krivice, nestrpnost ali pa praznovanje in sprejemanje. Odvisno je od nas (koliko se posvečamo same sebi, koliko iz preteklosti obremenjujočih čustev smo že prečutile, predelale…) in naše okolice – v smislu, ali so naši bližnji tam za nas, tako kot smo bile me tam za njih v prejšnjem obdobju.

Življenje in ženski cikel je cikel dajanja in sprejemanja, ko je to dvoje v ravnotežju, smo tudi me bolj v ravnotežju in je manj nihanj v čustvenem razpoloženju.

In ženski cikel je darilo, ki nam vsak mesec znova daje priložnost, da pridemo v stik s sabo, da prečutimo, prečistimo in znova zacvetimo. Ko naš cikel upoštevamo in uporabimo vse njegove prednosti ter se uskladimo z našo žensko naravo pa nam vsak mesec prinaša vse lepša darila. Z vse manj težkimi čustvi, z več lahkotnosti, umirjenosti, z manj nihanji in več harmonije na vseh področjih.

Za prejemanje novih vsebin se prijavite na Lukasi e-novičke na strani. Tako boste obveščeni tudi o vseh prihajajočih delavnicah.

V namen spoznavanja in razvijanja sebe, odnosov in potencialov, tako na osebnem kot poslovnem področju v mesecu oktobru organiziram več delavnic na omenjene teme:
– ženski cikel in odnosi
– moško ženske dileme – praktično
– podpora ženskega cikla pri uresničevanju sebe
– naredi preboj in zaživi svoje sanje

Dogodki bodo objavljeni na moji FB strani.

Ne pusti, da te še naprej premetava po razburkanih vodah, vzemi vesla v svoje roke in zaveslaj po svoji poti. Ker si zaslužiš!

Karin

Dodaj komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *