Xenina zgodba 8. del

Xenina zgodba 8. del

Tokrat bi rada govorila o temi, ki mi je že v tem, dokaj kratkem času, precej spremenila življenje. Preko ur s Karin sem ugotovila, da si dajem veliko premalo ljubezni. Meni se to sicer v začetku ni zdelo oziroma o tem niti nisem nikoli razmišljala, a sem preko pogovora o mojih preteklih dejanjih in  življenjskih situacijah sprevidela, da je to vsekakor res.

V življenju sem se zelo dobro naučila, kako ljubezen dajati. Nekako mi je uspelo skozi odraščanje obdržati odprtost in ljubezen do drugih. Sprejemanje ljubezni, po drugi strani, pa je čisto druga zgodba. Danes vem, da prave ljubezni nisem niti še doživela. V raziskovanju odgovora, kaj ljubezen sploh je, sem ugotovila, da je ljubezen lahko samo ena in ta ni odvisna od zunanjih okoliščin. Šele ko najdemo to ljubezen znotraj sebe, se je ves čas zavedamo in ostajamo za njo pretočni, jo lahko občutimo in posledično tudi kvalitetno dajemo drugim ter, seveda, tudi sprejemamo.

Za nekoga, ki v življenju ni začutil pristne (starševske), brezpogojne ljubezni, je najti ljubezen v sebi in se zavedati, da si je vreden, sploh precej težka “naloga”, ki jo je potrebno trenirati vsak dan. Pred tem nisem nikoli niti pomislila, da si sama lahko dam ljubezen. Ko sem začela prakticirati preproste vaje, ki mi jih je predstavila Karin, sem se počutila čudno in tuje v lastnem telesu. Vendar sem se sčasoma sprostila in začela v njih in razvajanju sebe zelo uživati! Najbolj pomembno pa je to, da sem končno zares začutila ljubezen in toplino do sebe in tako postavila tudi zdrave in trdne temelje za odnose z drugimi, v katerih sem deležna ljubezni tudi jaz. <3

Po določenem času “vaj ljubezni do sebe”, čeprav sem mislila, da sem že dovolj trdna v sebi, sem videla, da temu še ni tako. Za spreminjanje leta in leta nalaganja občutkov manjvrednosti je potrebno veliko prisotnosti in prepoznavanja starih ran in vzorcev. V družini sem se naučila, da sem bila jaz tista, ki se je trudila vzpostavljati normalne odnose, drugi pa so jih rušili. In jaz tista, ki se je trudila vzpostavljati harmonijo ter se z vsem bitjem in ljubeznijo trudila za drobtinice ljubezni in pozornosti. Naučila sem se, da sem jaz tista, ki doprinašam veliko več v odnos in dokler nisem tega ozavestila, se mi je to zdelo normalno in naravno. Seveda sem vse naučeno ponovila v intimnih odnosih, kjer sem se takoj popolnoma odprla, povedala vse stvari iskreno in ljubila z vsem srcem. Pri vsem tem se nisem niti zavedala, koliko k odnosu prispevam jaz in koliko partner. Danes vem, da sprejemanje in dajanje ljubezni nikakor nista bila uravnotežena.

V novem odnosu sem ponovila isto “napako”, kjer sem se zelo hitro in zopet popolnoma razgalila in nato začutila, da odprtost na drugi strani ni enaka. Hvaležna sem Karin, ker je bila pravi čas ob meni in sva te stvari lahko razdelali. Čeprav je to čisto v nasprotju z mojo naravo in mojim dosedanjim delovanjem, sem sprevidela, da moram biti v intimnih odnosih bolj previdna ter poskrbeti, da odprem srce samo tistemu, pri katerem bo varno, ljubljeno in zaščiteno. Ker drugače zelo zelo zelo boli…

Vsem bralkam in bralcem polagam na srce: zavedajte se in ne pozabite, da mora biti trud za odnos obojestranski ter dajanje in sprejemanje ljubezni vsekakor uravnoteženo.

Xena

Če želiš tudi ti preseči omejujoče vzorce in prepričanja ter stopiti na pot ljubezni in zavedanja, da si je vredna, preglej programa: Iz bolečine izbrusi svoj dragulj in Zaživi svoje sanje. Ali pa izberi katero izmed preostalih možnosti, ki ti bolj odgovarja: Lukasi programi.

Z ljubeznijo,

Karin

Dodaj komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *