Xenina zgodba 6. del

Xenina zgodba 6. del

Včasih potrebujemo nekoga, da nam pokaže stvari z druge perspektive. Sama sem bila namreč prepričana, da je moje videnje sebe, svojih dejanj in lastnosti čisto okej in realno. S pomočjo nalog, ki sva jih dogovorili s Karin in pogovora z njo pa sem ugotovila, da temu ni tako. Pri izpolnjevanju seznama svojih dosežkov, lastnosti in ostalih področij življenja, je Karin preusmerila mojo pozornost na to, da navkljub obširnemu in zelo pozitivnem seznamu, jaz še vedno nisem bila zadovoljna s sabo in svojim napredkom. Preko pogovora sem prišla do spoznanja, da sem do drugih zelo popustljiva in razumevajoča, do sebe pa nepopustljiva, stroga in neusmiljena. In šele z njeno pomočjo sem zmogla to sprevideti.

Ta ura coachinga je bila zelo pomembna zame. Videla sem, da sem iste stvari pri sebi in pri drugih videla in dojemala zelo drugače. Zaradi moje preteklosti, ki mi je narekovala, da sem majhna, nevredna in da nikoli ni nič dovolj dobro, sem v svojem pozitivnem seznamu videla predvsem to, kaj vse lahko in kaj vse še moram izboljšati! Šele Karin mi je odprla oči, da naj si vendarle realno pogledam svoj seznam, na katerega sem lahko ponosna! Kakšno olajšanje sem doživela! Težko opišem, koliko je tista ura doprinesla k moji samopodobi. Vem pa, da sem neizmerno hvaležna za to izkušnjo. <3

Xena

Kako pa vi vidite kozarec? Na pol poln ali na poln prazen?

Kako lahko spremenimo nekaj, kar je zasidrano tako globoko v nas in že tako dolgo? Tako zelo, da mislimo, da je tako prav. Da resnično nismo vredni, da nismo lepi, da nismo nič posebnega. In verjamemo ljudem, ki so škodljivi za nas, da je z nami nekaj narobe, ker si želimo toplih in ljubečih odnosov. Da si preveč želimo, da smo preveč čustveni, da moramo biti bolj racionalni, da narobe vidimo. Takšni ljudje so pogosto zelo močni v svojem prepričevanju. Zakaj? Ker se hočejo zaščititi, zaščiti svojo sliko o sebi, da je z njimi vse v redu, da njihova dejanja ne prizadanejo drugih, ker se bojijo pogledati resnici v oči in jim je lažje vse zvaliti na druge, čeprav jih s tem ranijo.

Kako lahko to spremenimo? Kot pravi Xena, kako bi bilo, če bi se počutila vredna? Če bi se videla v lepši luči? Če vprašate mene, bi se morala Xena videti le v realni sliki, saj je prekrasna oseba, ki se bori za svoje cilje kot levinja in ostaja ob tem neizmerno ljubeča in čuteča do vseh bitij okrog sebe.

Kako se naučimo sprejemati sami sebe, se imeti radi in se počutiti vredne? Nam lahko pri tem pomagajo konji? Lahko. Pri tem vam lahko pomagam tudi jaz. Preveri, če je program Iz svoje bolečine izbrusi svoj dragulj zate ali pa preveri, če ti je kateri drugi od programov bolj blizu oziroma se dogovoriva za uvodno uro in poiščeva način, ki ti najbolj ustreza.

Karin

P.S.: Vaših mnenj, vprašanj ali izkušenj bom vesela.

Dodaj komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *