Xenina zgodba 4. del

Xenina zgodba 4. del

Ko sem se odločila za coaching s pomočjo konj, si niti približno nisem predstavljala, kako mi konji lahko pomagajo do boljše samopodobe in samozavesti. Z nizko samopodobo in nizko samozavestjo sem se bolj ali manj turbulentno spopadala že od nekdaj. Ker sem vse bolj ugotavljala, da je to srž večine mojih težav, sem želela s Karin delati prav na tem. Zelo me je zanimalo, kako se sploh da in kako se bova s pomočjo konj lotili te zahtevne in obširne tematike.

Pri delu s konji je iniciativa v veliki meri na meni. Karin je povedala, da ker je delo na moji osebni rasti odvisno predvsem od mene same, je tudi izvajanje nalog s konji predvsem na meni. Že sama naloga “pripelji konje na pašnik” pa je bila zame precejšen izziv. Karin je povedala, katero opremo lahko uporabim, da nalogo izvedem in potem sem ugotavljala, kaj moram nadeti konjičem na glavo ter kako. Ni nasedla mojim negotovim in potrditve prosečim pogledom. 🙂 Mi je pa povedala, da če česa ne želim narediti ali se mi zdi, da ne zmorem, da naj povem ter bova našli variacijo naloge, ki mi bo dovolj blizu, da bom nalogo lahjko izpeljala. Ona skrbi za vidik varnosti, ostalo pa je na meni (torej, kako se bom nalog lotila in jih izpeljala). Ko sem se zbrala, se sprijaznila, da je izvedba naloge zgolj na meni in vzela “stvari v svoje roke”, sem jo izvršila brez problemov. Se je pa v meni ob tem zgodil nekakšen “premik”, in sicer sem začutila, da je zelo pomembna odločitev, da sem za izvedbo naloge odvisna le sama od sebe, da se nase lahko zanesem in da se moram pri tem postaviti v bolj “samozavestno” držo. In konji so mi nato brez pomisleka sledili! Občutek je bil precej zmagoslaven! Pogovor o tem pa mi je dal tudi misliti, kako lahko to prenesem v vsakdanje situacije. V naslednjih dneh sem ta “premik” preizkušala in ta občutek podoživljala tudi v vsakdanjih odnosih ter se pri tem počutila uspešno in zadovoljno!

Xena

P.S.: Pri osebni rasti je pomembna predvsem vaša odločitev in vztrajanje na delu na sebi! Moje delo temelji na tem, da z udeleženim skupaj iščeva moč v njem in poiščeva načine, ki njemu najbolj pomagajo na njegovi poti osebne rasti, saj je vsak posameznik drugačen in vsak ima v sebi že svoj izvor moči, le odkriti ga mora in ga (znova) uporabljati! Ko se posameznik svoje moči zave, naredi že velik korak v pravo, svojo smer.

Karin

Dodaj komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *