Ples, ženstvenost, moškost, odnos,…

Že nekaj časa vam pripravljam nekaj prav posebnega, inovativnega.

Ne vem, če veste to o meni – sem navdušena plesalka! 🙂

In ker že dolgo časa sama izkušam vse prednosti te čudovite mešanice gibanja, glasbe in druženja, sem se odločila, da to izkušnjo delim tudi z vami. V ta namen sva za vas združila znanja in izkušnje s Tomom Tololeskim, državnim prvakom v latinskoameriških plesih in oblikovala edinstven program, prvi tovrsten v Sloveniji :

S PLESOM razišči:
                  ŽENSTVENOST,
                                        MOŠKOST,
                                                      ODNOS,…

Zakaj s plesom?

Ples je oblika aktivnosti, ki najbolj naravno odraža energijo med žensko in moškim. Je najbolj naraven način, da se dotaknemo razlik in tematik med žensko in moškim ter tematik, povezanih z odnosi. Če se najdeš v kateri izmed spodnjih alinej, je ta delavnica kot nalašč zate.

– Si želiš biti bolj sproščen(a), samozavesten(a) in občudovan(a) pri nasprotnem spolu? Vse se začne pri tem, kako se počutiš v svoji koži.

– Se želiš naučiti plesati igrivo salso, romantično bachato in senzualno kizombo ali nadgraditi že obstoječe znanje na nov nivo?

– Ne veš, kako bi pristopil k ženski, ki ti je všeč? S plesom je to lažje, naučeno pa lahko uporabiš tudi izven plesišča.

– Se ti je zdelo, da si moškemu všeč, potem pa ni naredil naslednjega koraka? Kaj lahko narediš ti, brez da prevzameš moško vlogo?

– Si dal kdaj ženski, ki ti je tožila o slabem počutju, nasvet, v dobri veri, da ji boš pomagal, ona pa je postala še slabše volje in ti je rekla, da je sploh ne poslušaš? Bi rad vedel zakaj in kako jo v takem trenutku lahko najbolje podpreš?

– Si bila že kdaj razočarana, ker se moški »premalo« pogovarja s tabo? Bi rada izvedela in bolje razumela, zakaj je tako, kako mu odpreti več prostora, da se več izraža ter čutila, da si mu pomembna, čeprav je bolj redkobeseden od tebe?

– Si bila že kdaj žalostna, ker sta s partnerjem premalo časa preživljala skupaj in ko si mu to povedala, se je še bolj umaknil in si bila še bolj prizadeta? Razumevanje moškega, primernost časa in načina, kako mu to poveš, naredita bistveno razliko v tem, kako te partner razume. Če mu rečeš: »Nikoli ne greva nikamor skupaj,« boš po vsej verjetnosti dobila rezultat zgoraj. Če pa mu rečeš: »Tako lepo mi je, ko greva skupaj ven, greva enkrat ta teden?« pa bo po vsej verjetnosti z veseljem za.

– Te kdaj zmede, ker je ženska enkrat vsa nasmejana in ljubeča (brez da bi ji dal poseben razlog), drugič pa nezadovoljna in slabovoljna (brez da bi ji dal poseben razlog)? Bi rad bolje razumel, zakaj je temu tako in bil bolj zadovoljen v odnosu z žensko?

V ta namen sva za vas oblikovala čisto poseben in edinstven program:

PLES… ŽENSTVENOST… MOŠKOST… ODNOS…

Za koga so delavnice primerne?
-za tiste, ki se želite naučiti plesati bachato,kizombo in salso
-za tiste, ki želite plesati naravno, sproščeno, radostno in povezano
-za samske, ki si želite v svoje življenje privabiti kvalitetnega partnerja/partnerko
-za pare, ki želite ohranjati iskrico med vama živo in dvigniti vajin odnos še na višji nivo
-za tiste, ki si želite osebne ali partnerske rasti na naraven način in v gibanju (tako se naučeno usidra globoko v naše telo)
-za ženske, ki si želite še bolj živeti vašo ženstvenost, jo izraziti v plesu, odnosih in življenju nasploh
-za moške, ki se želite naučiti plesati tako, kot je blizu moškim in še potencirati svojo moškost
-za tiste, ki so vam odnosi pomembni
-za tiste, ki se želite naučiti nekaj novega
-za starše z otroki (za majhne otroke lahko v času delavnic poskrbimo tudi za varstvo otrok – ob vnaprejšnjem dogovoru!)

Program
Program je razdeljen na dva dela:
1.DEL, 8 delavnic: Bachata in Kizomba
2. DEL, 8 delavnic: Salsa

Vsaka delavnica bo poleg učenja plesa namenjena eni izmed pomembnih tematik, vezanih na:
-sproščenost, samozavest, lastno vrednost, telesno držo in telesno govorico,
-vzpostavljanje prvega stika med plesalcema ter moškim in žensko v vsakdanjem življenju,
-postavljanje in spoštovanje meja,
-varno vodenje in moškost ter mehko sledenje in ženstvenost,
-prižiganje iskric med dvema in naslednjih korakih,
-spoštovanje razlik med žensko in moškim,
-žensko valovanje in moško stalnost,
-razlike med žensko in moško komunikacijo, nerazumevanje med njima in kako do skupnega jezika,
-ne-kastracijo moških, namesto tega spodbujanje moške moči in najboljšega v njih,
-ravnanje z ženskami, ob katerih se ženske popolnoma razcvetijo – kar je najlepše darilo za moškega,
-in da ne bova predolga, še veliko več. 🙂

 Termin in trajanje
– Ob torkih od 19.30 do 21.15
– Prvo srečanje: 28.1.2020
– Vsaka delavnica bo trajala 1 uro in 45 minut, da se bomo temi in plesu lahko res dobro posvetili.

 Lokacija
Plesna šola TEJ Dance; Kolarjeva 47, Ljubljana – Bežigrad

 Prijava
Karin Bojc (040 746 183 ali na karin@lukasi.si)
Tomo Tololeski (040 707 780 ali na info@tejdance.com)

Sprejmeva do 8 parov oziroma do 16 oseb, zato pohitite s prijavo!

Če v času delavnic potrebujete varstvo za vaše otroke, sporočite to ob vaši prijavi!

Cena
– 1 del, 8 delavnic, 160€ na osebo
– 2 dela, 16 delavnic, 320€ na osebo (ob odločitvi za oba sklopa delavnic do konca decembra 2019 plačate za oba dela samo 240€ na osebo!) Nudiva pa tudi možnost plačila na obroke.

To je tudi čudovita priložnost, da v času decembrskih praznovanj nekoga obdariš z UNIKATNIM DARILOM! Pri meni lahko naročiš darilni bon LUKASI (lahko za celoten sklop delavnic ali pa le delno vsoto).

Predznanje in oprema:
– Plesno predznanje ni potrebno. Hkrati je program zastavljen tako, da se ga lahko udeležite tudi izkušenejši plesalci, ki vas ta tema zanima, ki boste svoje plesno znanje utrdili in ga nadgradili z novimi dimenzijami.
– Oblecite se v oblačila in obutev, v katerih se dobro počutite. Odsvetujeva trde čevlje, z gumijastim podplatom. V plesno dvorano vstopamo v čistih čevljih.

Še nekaj besed o nama:
Karin (za tiste, ki me še ne poznate 🙂
Sem magistrica znanosti socialne pedagogike. Vodim terapevtske, coaching programe za posameznike, pare in družine, delavnice za ženske ter team building programe in delavnice za podjetja, tudi z vključevanjem poznavanja razlik med ženskami in moškimi. Veliko programov izvajam ob podpori konj, ki močno poglobijo izkušnjo in prispevajo k veliko večji uspešnosti programov. Učim tudi celosten pristop do konj z vključenim jahanjem. Kot strokovnjakinja sem vključena v Sočutno akademijo in v skupino Raziskovanje ženskega cikla pod rumenim dežnikom. Vedno kaj novega raziskujem, pišem članke ter občasno predavam.

Sedaj pa svoje delo združujem še s plesom, ki je moja velika strast! 🙂

Tomo:  
Svojo plesno pot sem začel kot plesalec športnih plesov. Sledili so športni uspehi. Poleg športnih plesov sem se ukvarjal tudi s klasičnim baletom, jazz baletom, sodobnim plesom in indijskim klasičnim plesom BharatNatyam, salso, argentinskim tangom, zoukom … Po končani tekmovalni karieri sem opravljal delo trenerja in plesnega učitelja. Zaključil sem tudi študij specialne pedagogike. Leta 2011 sem bil habilitiran za predavatelja na Akademiji za ples. Kot specialni pedagog izvajam delavnice terapevtskega plesa na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Po večletnem usposabljanju in opravljenem izpitu na Fakulteti za šport sem bil dolgoletni inštruktor joge.

Po dolgoletnem bolj klasičnem pristopu poučevanja plesa, za katerega sem čutil, da ne pripelje do tistega globjega sporočila plesa, sem leta 2012 pričel z inovativnim pristopom poučevanja družabnih plesov za posameznike in pare t.i. TEJ DANCE ([izg. TEDŽ] je kratica za Trust – Energy – Joy):

TEJ DANCE je inovativna metoda učenja družabnih plesov. Združuje naraven, spontan ples s plesnim znanjem različnih družabnih plesov. Presega do sedaj najpogostejšo prakso poučevanja družabnih plesov, kjer je učenje plesa predvsem učenje korakov in zapovedanih gibov, ki je človeku, ki se profesionalno ne ukvarja s plesom, tuje. Metoda dokazuje, da prepričanje, da je zahodni človek manj »plesen« kot npr. afriški ali južnoameriški človek, ne drži. Metodo odlikujeta tudi preprostost in učinkovitost. Na ta način tudi za zahodnega človeka, ki se uči družabnih plesov ples ostaja močno sredstvo za fizično in psihično regeneracijo, komunikacijo in duhovno raziskovanje.

S plesom na čudovit in enostaven način prideš v svoje telo, globlje v stik s sabo in tam se dogajajo največje transfomacije – na področju osebne rasti, odkrivanja še več ženskosti ali moškosti v sebi ter je pot do čudovitih odnosov!

Naj se novo leto začne resnično z nečim novim, kvalitetnim in s tako dragocenim področjem našega življenja!

Če te karkoli zanima in za prijavo, mi piši na karin@lukasi.si

Če imaš prijateljice ali prijatelje, za katere misliš, da bi jih delavnice zanimale, jim novičko o novih delavnicah posreduj!

Midva sva navdušena in se že zelo zelo veseliva! 🙂

Karin Bojc, dne 19.12.2019